Skip til indhold
Få vores nyhedsbrev
Da En
  • Udgivelser
  • Medarbejdere
  • Undersøgelser i gang
  • Temaer
  • Om VIVE
  • Nyheder
  • Arrangementer
  • Projektforløb
  • Centre og netværk
  • Kontakt
  • Presse
  • Vi tilbyder
Da / En
Tilmeld nyhedsbrev
Del

Anders Rosdahl

Forskningsleder, emeritus, mag. scient. soc. (sociologi)

Effekt, Arbejdsmarked, Ledige, Udsatte, Integration, Uddannelse, Organisering, Voksen- og efteruddannelse

Omfattende erfaring med survey undersøgelser af bl.a. voksnes læse-, regne- og IT-færdigheder, udsatte grupper på arbejdsmarkedet og voksen- og efteruddannelse.

Mobil: 33 48 09 20
Afdeling: VIVE Arbejde og Ældre
Mail: ar@vive.dk
Sted: København
Mobil: 33 48 09 20 Afdeling: VIVE Arbejde og Ældre
Mail: ar@vive.dk Sted: København
Hent billeder og CV

Omfattende erfaring med survey undersøgelser af bl.a. voksnes læse-, regne- og IT-færdigheder, udsatte grupper på arbejdsmarkedet og voksen- og efteruddannelse.

Arbejdsområder

Anders Rosdahl arbejder primært med de danske data fra første runde af det internationale OECD-projekt PIAAC – The Programme for the International Assessment of Adult Competencies – populært kaldet voksen-PISA, som han var leder af i Danmark i 2009-2014. Omkring 7000 personer blev interviewet og testet i læsning, matematik og problemløsning med IT. Desuden arbejder han med data, hvor 15-årige deltagere i PISA 2000 blev interviewet og testet igen som 27-årige i PIAAC. Temaet drejer sig her om unges overgang fra folkeskole til fortsat uddannelse og arbejdsmarked. Generelt interesserer han sig for baggrunden for en positiv eller negativ udvikling i menneskers grundlæggende færdigheder og konsekvenserne heraf for individers velfærd i bred betydning, herunder samspillet mellem alder, færdigheder og arbejdsmarkedskarriere.

Metoder

Anders Rosdahl har omfattende erfaring med konstruktion af spørgeskemaer, dataindsamling, analyser og fortolkning af surveydata fra blandt andet langtidsledige, indvandrere, deltagere i voksen- og efteruddannelse, ledere, private virksomheder, beskæftigelsesforvaltninger og aktiveringsprojekter.

Baggrund

Anders Rosdahl er uddannet sociolog fra Københavns Universitet, 1974, med økonomi som bifag. Efter et par år på Aalborg Universitet arbejdede han i 1977-2017 som forsker og forskningsleder på det daværende SFI, i dag VIVE, hvor han nu er emeritus. Siden 1978 har han desuden været ekstern lektor i organisationsteori på Økonomisk Institut, Københavns Universitet.

Anders Rosdahls langvarige ansættelse er en del af grunden til, at han frem for alt vil betegne sig selv som ”pluralist”. En anden grund er, at hans interesser spænder vidt. De undersøgelser, som han har stået for, dækker et bredt spektrum både emne- og metodemæssigt. Han har for eksempel også udført kvalitative undersøgelser, ligesom han arbejder med kombinerede spørgeskema- og registerdata, statistisk analyse og evalueringer. Emnemæssigt er spredningen ligeledes stor. I perioder har han for eksempel arbejdet med henholdsvis virksomheders sociale ansvar, private arbejdsgiveres rekruttering af medarbejdere og ledelse af folkeskoler. Et gennemgående tema har været arbejdsmarkedet, herunder udsatte grupper som for eksempel langtidsledige, indvandrere og kontanthjælpsmodtagere, baggrunden for deres sårbare situation samt den offentlige indsats for at hjælpe dem.   

Anders arbejder i øjeblikket på disse undersøgelser
  1. Undersøgelse i gang

    PIAAC Cycle 2

Udvalgte udgivelser
  1. Rapport

    Færdigheder i læsning, regning og problemløsning med IT i Danmark

  2. Rapport

    Fra 15 år til 27 år

null resultater
    Tilmeld nyhedsbrev
    Del

    Tlf: 44 45 55 00

    Mail: vive@vive.dk

    EAN: 5798000354845

    CVR: 23 15 51 17

    KontaktPresseJob i VIVETilgængelighedserklæring

    VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

    Vores nyeste viden i din indbakke hver uge.

    Tilmeld nyhedsbrev
    Følg os