Arbejdsområder
Pernille Skovbo Rasmussen beskæftiger sig med udsatte børn og unges hverdagsliv og trivsel. Blandt andet har hun fulgt 40 børn og unge i alderen 7-15 år i deres udredning i børnepsykiatrien for en autismespektrumforstyrrelse med det formål at undersøge familiernes brug af den diagnostiske viden i børnenes hverdag. Hun fulgte familierne i 10 måneder efter udredningen og undersøgte den eventuelle udvikling, der sker i barnets/den unges trivsel i kølvandet på en diagnoseudredning.
Desuden har Pernille Skovbo Rasmussen været projektleder på forskellige undersøgelser af indsatser for blandt andet børn med cerebral parese, mennesker med erhvervet hjerneskade og mennesker med forskellige former for psykiske lidelser. Gennem disse projekter har hun udviklet blik for systemrelaterede udfordringer med at skabe optimale udviklingsmuligheder for udsatte samfundsgrupper. Aktuelt arbejder Pernille Skovbo Rasmussen blandt andet på en sagsgennemgang af 30 komplekse sager vedrørende støtte og indsats for børn og deres familier, hvor børnene har forskelige somatiske, psykiatriske, sociale, skolemæssige og kriminalitetsrelaterede udfordringer.
Metoder
Pernille Skovbo Rasmussen har metodemæssige kompetencer, hvad angår inddragelse af mange forskellige samfundsgrupper i forskning, herunder børn og unge, børn og unge med autisme og ADHD samt mennesker, som har oplevet alvorlig sygdom eller ulykke tæt på. Hun har forestået mange kvalitative interviewundersøgelser, fokusgruppebaserede undersøgelser og observationsstudier, og har samtidig erfaring med gennemførelse af spørgeskemaundersøgelser med forskellige samfundsgrupper og fagprofessionelle inden for social- og sundhedsområdet.
Baggrund
Pernille Skovbo Rasmussen er uddannet fra Sociologisk Institut, KU, hvorfra hun også erhvervede sin ph.d.-grad (december 2018). I sit ph.d.-forløb samarbejdede hun tæt med Region Hovedstadens Forskningsenheden ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, som hun fortsat har nær kontakt til.
Desuden har hun læst et semester på Folkesundhedsvidenskab, KU, og interesserer sig meget for sundhedssociologi, diagnosesociologi og spændet mellem sociologisk forskning og sundhedsforskning. Pernille Skovbo Rasmussen har fra tidligere i sit arbejdsliv en del praksiserfaring med at arbejde med børn med forskellige handicaps og psykiske udfordringer.