Skip til indhold
Få vores nyhedsbrev
Da En
  • Temaer
  • Udgivelser
  • Medarbejdere
  • Om VIVE
  • Nyheder
  • Undersøgelser i gang
  • Arrangementer
  • Kontakt
  • Presse
Da / En
Tilmeld nyhedsbrev
Del
Nyhed, ­31. oktober 2019

Udsatte borgere er tilfredse med Jobcenter København

Udsatte borgere er generelt tilfredse med Jobcenter København. De er særligt tilfredse med deres seneste samtale i jobcenteret, med oplevelsen af at blive inddraget af sagsbehandleren og muligheden for at spørge om ting, de er i tvivl om eller ikke forstår. Det viser VIVEs interviewundersøgelse af 186 udsatte borgere.

Beskæftigelse, Kommune, Ledige, Overførselsindkomst
Download rapporten Udsatte borgeres oplevelse af Jobcenter København
Modelfoto: Ricky John Molloy/VIVE

Kontakt

Line Mehlsen Senioranalytiker, cand.scient.pol. M: 33 69 77 07 lme@vive.dk

Reglerne på beskæftigelsesområdet kan opleves som uretfærdige og firkantede, men borgerne føler sig generelt godt behandlet i Jobcenter København. Tilfredsheden skyldes især, at borgerne føler sig taget seriøst og mødt med forståelse.

Det viser en undersøgelse blandt 186 udsatte borgere, som VIVE har udført for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune. De interviewede har alle udfordringer ud over ledighed og tilhører ledighedsgrupperne aktivitetsparate over og under 30 år, borgere i ressourceforløb, ledighedsydelsesmodtagere, sygedagpengemodtagere og borgere i jobafklaringsforløb.

Stor tilfredshed med seneste samtale

VIVEs analytiker Line Mehlsen har stået i spidsen for undersøgelsen, der overordnet tegner et positivt billede af, hvordan udsatte borgere oplever deres møde med Jobcenter København:

Hun fremhæver, at hele 86 procent af de interviewede er meget tilfredse eller tilfredse med deres seneste samtale i jobcenteret, og 77 procent føler sig meget godt eller godt behandlet i jobcenteret. 82 procent oplever, at sagsbehandleren inddrager dem, og 76 procent ved, hvad der skal ske indtil næste samtale. Endelig svarer 87 procent, at de kan spørge deres sagsbehandler til råds, hvis der er noget, de er i tvivl om eller ikke forstår, siger Line Mehlsen.

Kun 49 procent oplever fremdrift i deres sag

Med til det generelt positive billede hører dog, at kun knap halvdelen af de udsatte borgere oplever, at der er fremdrift i deres forløb i jobcenteret.

De borgere, der oplever fremdrift, fremhæver, at jobcenteret giver dem relevante tilbud og hjælper dem videre. Særligt virksomhedspraktik nævnes som noget, der bidrager til en oplevelse af fremdrift. De borgere, der ikke oplever fremdrift, forklarer det med, at de hele tiden skal starte forfra – at de bevæger sig i cirkler. Nogle borgere forklarer den manglende fremdrift med deres egen helbredssituation eller udfordringer i deres privatliv. Hvis borgeren eksempelvis skal udredes i sundhedsvæsenet, kan det give oplevelsen af at befinde sig i en venteposition.

”Mange af dem, vi har talt med, har været i systemet i rigtig mange år. Vores statistiske analyser viser, at jo ældre borgerne er, og jo længere, de har været ledige, desto lavere er deres oplevelse af fremdrift i deres forløb. På den baggrund er det måske ikke den store overraskelse, at kun 49 procent oplever fremdrift i deres forløb. Men derfor har jobcentrene stadig en opgave med at sikre, at der er fremdrift i de udsatte borgeres forløb – og at de ikke oplever, at de hele tiden skal starte forfra,” lyder det fra Line Mehlsen.

Undersøgelsen skal efter planen gentages i 2020 og 2021, så det bliver muligt at følge udviklingen af de udsatte borgeres oplevelse af jobcenteret.

Mere fra samme undersøgelse

Rapport, 31. oktober 2019 Udsatte borgeres oplevelse af Jobcenter København
Læs også
  1. Rapport

    Én samlet plan løfter kvaliteten af kommunens samarbejde med udsatte borgere

  2. Rapport

    Kun få ældre har brugt mulighed for at købe tilkøbsydelser

  3. Rapport

    Kommunal håndtering af flyttesager får positiv respons

  4. Nyhed

    Styrket sammenhæng for de svageste ældre

  5. Rapport

    Bevægelsessensorer og kamerakig kan øge sikkerhed og tryghed for borgere på botilbud og plejecentre

  6. Kronik

    Ni år med frikommuner har skabt bedre løsninger for borgerne

  7. Nyhed

    Fra dokumentation til relation i børnesager

  8. Rapport

    Pårørende til langvarigt syge føler mindre belastning efter deltagelse i kursus

  9. Undersøgelse i gang

    Undersøgelse af skoleelevers sociale netværk og trivsel

  10. Inspirationskatalog

    Hvordan udvikler kommuner samarbejdet med borgere om handleplaner?

Tilmeld nyhedsbrev
Del

Tlf: 44 45 55 00

Mail: vive@vive.dk

EAN: 5798000354845

CVR: 23 15 51 17

KontaktPresseTilgængelighedserklæring

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Vores nyeste viden i din indbakke hver uge.

Tilmeld nyhedsbrev
Følg os