Skip til indhold
Få vores nyhedsbrev
Da En
  • Udgivelser
  • Medarbejdere
  • Undersøgelser i gang
  • Temaer
  • Om VIVE
  • Nyheder
  • Arrangementer
  • Projektforløb
  • Centre og netværk
  • Kontakt
  • Presse
  • Vi tilbyder
Da / En
Tilmeld nyhedsbrev
Del
Nyhed, ­15. november 2022

5,7 mio. kroner til forskning i relationelt politiarbejde og kønsstereotyper i STEM-fag

To VIVE-forskere har modtaget midler fra forskertalentprogrammet Inge Lehmann, der skal styrke talentudviklingen i dansk forskning og fremme en mere ligelig kønsbalance af forskningsmiljøerne.

Børn og unge, Indvandrere, Integration, Ligestilling, Uddannelse

Kontakt

Maria Falk Mikkelsen Seniorforsker, Ph.d. i statskundskab M: 33 48 09 31 mfm@vive.dk
Mette-Louise Eskildsen Johansen Seniorforsker M: 33 69 77 94 mlej@vive.dk

Danmarks Frie Forskningsfond har tildelt seniorforsker Mette-Louise Eskildsen Johansen og forsker Maria Falk Mikkelsen midler til to projekter om henholdsvis politiets arbejde med slægtsskab og familie i udsatte boligområder og kønsstereotypiske forestillinger om uddannelse.

Mette-Louise Eskildsen Johansens projekt med titlen ”Relational policing: Kinship work and relatedness in a deprived neighborhood in Denmark” har fået 2,8 millioner kroner til at undersøge relationsarbejde mellem politi, unge og familier i udsatte boligområder. Projektet sætter særligt fokus på, hvordan aspekter som etnicitet, køn og klasse fletter sig ind i politiets arbejde med slægtskabs- og familienetværk.

”Det bliver virkelig spændende at realisere projektet, som kommer til at binde min forskning gennem mange år sammen. Jeg glæder mig til, at projektet kan give os et sprog for, hvordan politiet arbejder med familierelationer, og hvordan det afspejler de forhold, der opstår i den tætte sameksistens mellem politi og familier i de udsatte boligområder,” siger Mette-Louise Eskildsen Johansen.

Maria Falk Mikkelsen har fået 2,9 mio. kroner til projektet ”Gender Stereotype Beliefs in Public Education”, som skal undersøge, hvilken rolle skolen spiller i forhold til at udfordre eller bekræfte kønsstereotypiske forestillinger blandt eleverne. Det skal ske ved at afdække kønsstereotypiske forestillinger om piger og drenge i Danmark blandt elever og lærere i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne samt blandt forældre og skoleledere i folkeskolen.

Som en del af undersøgelsen skal hun også se på, hvad lærernes køn og kønsstereotypiske forestillinger har af betydning for elevernes udvikling af selvsamme forestillinger.

”Det bliver især spændende at se på, om det at måle og fortælle skolerne om kønsstereotypiske forestillinger kan bidrage til at mindske kønsuligheder, og om ny viden fra projektet kan påvirke forældrenes opfattelse af skolerne,” siger Maria Falk Mikkelsen.

I alt 28 yngre forskere har modtaget bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond under Inge Lehmann-programmet, der har til formål at fremme mere ligestilling i forskningsmiljøer i Danmark.

Læs også
  1. Nyhed

    Workshop on soldiers

  2. Nyhed

    Gå hjem-møde i Aarhus: Ny viden om inklusion

  3. Nyhed

    Gå hjem-møde i København: Ny viden om inklusion

  4. Rapport

    VIVE og EVA har gennemført et forarbejde med at udvikle en metode til at opgøre praksisnormering

  5. Rapport

    Danske unges uddannelsesforventninger

  6. Rapport

    Evaluering af lov om styrket forældreansvar

  7. Nyhed

    Vedholdenhed: Små skridt af stor betydning

  8. Debatindlæg

    Forskningsdirektør: Alene lønnen gør, at den akademiske socialrådgiver antages at være mere produktiv

  9. Rapport

    Uddannelsesbarrierer

  10. Rapport

    Nyt læringsforløb støtter unge med autisme

Tilmeld nyhedsbrev
Del

Tlf: 44 45 55 00

Mail: vive@vive.dk

EAN: 5798000354845

CVR: 23 15 51 17

KontaktPresseJob i VIVETilgængelighedserklæring

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Vores nyeste viden i din indbakke hver uge.

Tilmeld nyhedsbrev
Følg os