Skip til indhold
Få vores nyhedsbrev
Da En
  • Udgivelser
  • Medarbejdere
  • Undersøgelser i gang
  • Temaer
  • Om VIVE
  • Nyheder
  • Arrangementer
  • Projektforløb
  • Centre og netværk
  • Kontakt
  • Presse
  • Vi tilbyder
Da / En
Tilmeld nyhedsbrev
Del
Nyhed, ­7. marts 2022

VIVE-forskere undersøger digital kommunikation mellem sagsbehandlere og unge

TrygFonden har doneret fire millioner kroner til VIVE, KL og Komponent. De skal sammen udvikle og undersøge digital kommunikation mellem sagsbehandlere og børn og unge i anbringelse.

Anbringelser, Børn og unge, Fagprofessionelle, Socialfaglige metoder, Socialområdet, Udsatte, Digitalisering
TrygFonden har doneret fire millioner kroner til et udviklings- og forskningsprojekt, som VIVE gennemfører sammen med KL og Komponent.

Kontakt

Sine Kirkegaard Forsker, Ph.d. M: 33 48 08 91 siki@vive.dk

TrygFonden har doneret fire millioner kroner til et udviklings- og forskningsprojekt, som VIVE gennemfører sammen med KL og Komponent. Pengene skal gå til at undersøge, hvordan den digitale kommunikation påvirker sagsbehandlernes arbejde og de unges oplevelse af at blive inddraget.

”Vi undersøger, om digital kommunikation kan styrke relationen mellem unge og deres sagsbehandler ved, at sagsbehandleren fx bliver mere tilgængelig. Vi ved, at børn og unge i anbringelse ikke altid bliver inddraget i deres egen sag i kommunen, og vi vil undersøge, om den digitale kommunikation kan være med til at styrke deres mulighed for deltagelse”, siger Sine Kirkegaard.

Hun står i spidsen for forskningsprojektet, som hun gennemfører sammen med forsker, ph.d. Stine Tankred Luckow, chefanalytiker, ph.d. Stinne Aaløkke Ballegaard og professor Tea Torbenfeldt Bengtsson.

Coronanedlukningerne satte skub i den digitale kontakt og ændrede sagsbehandlernes arbejde. Projektet vil undersøge, hvordan sagsbehandlere kan anvende den digitale kommunikation på en faglig og etisk forsvarlig måde. Socialfagligt arbejde bygger traditionelt set på, at relationer bliver skabt, når vi er sammen fysisk.

”Der bliver skabt nærhed, når vi kan mærke hinanden i rummet. Vi undersøger, hvordan sagsbehandlerne kan inddrage og skabe trygge relationer til de unge, også når de ikke er fysisk sammen”, siger Sine Kirkegaard.

Dette kræver særlige digitale og relationelle kompetencer blandt sagsbehandlerne, som skal håndtere nye roller og grænser for deres arbejde. Derfor undersøger projektet også, hvordan sagsbehandlerne oplever, at den digitale kommunikation ændrer deres faglighed, roller og ansvar i relation til børn og unge i anbringelse.  

Viden fra undersøgelsen kan bruges til at understøtte arbejdet med inddragelse af børn og unge samt styrke de faglige kompetencer i digital kommunikation. Sideløbende med forskningsprojektet gennemfører KL og Komponent et udviklingsprojekt med De Anbragtes Vilkår som sparringspartnere, hvor der bliver udviklet undervisningsmateriale og afholdt seminarer for relevante aktører på området.

Læs også
  1. Nyhed

    Konference om børneinddragelse og udsatte børns liv

  2. Nyhed

    Webinar: Traumebevidsthed i sociale indsatser til udsatte voksne

  3. Rapport

    Fem fokuspunkter er centrale i kommunernes økonomiske styring af overgangsindsatsen til unge

  4. Rapport

    Børn med grønlandsk baggrund, der er anbragt i Danmark – fra danske kommuner

  5. Rapport

    Unge uden uddannelse og arbejde har forskellige behov for støtte

  6. Rapport

    Udsatte borgere kan profitere mere af indsatser, hvis sociale tilbud sætter ind over for traumer

  7. Rapport

    Adopterede klarer sig bedre end anbragte

  8. Rapport

    Familier bokser stadig med økonomien trods det midlertidige børnetilskud

  9. Nyhed

    Lægelig ledelse

  10. Rapport

    Lejre Kommune bidrager med omkring 200 millioner til udligningssystemet

Tilmeld nyhedsbrev
Del

Tlf: 44 45 55 00

Mail: vive@vive.dk

EAN: 5798000354845

CVR: 23 15 51 17

KontaktPresseJob i VIVETilgængelighedserklæring

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Vores nyeste viden i din indbakke hver uge.

Tilmeld nyhedsbrev
Følg os