Kontakt
Information til deltagere
Tusind tak fordi du og din familie har lyst til at deltage i projektet. Jeres bidrag er en uvurderlig hjælp i undersøgelsen af plejefamilier i Danmark, og vi kunne ikke gøre det uden jer.
Som deltagere i projektet Plejefamilien i Centrum vil I blive tilbudt et støttetilbud fra kommunen. Det kan for eksempel være et supervisionsforløb eller det kan være et forløb på op til 12 sessioner mentaliseringsbaseret familieterapi (MBT). Alle tilbud gennemføres af plejebarnets anbringelseskommune.
Projektet gennemføres af forskere fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Projektet har til formål at skabe viden om, hvordan anbragte børn og plejeforældre bedst muligt kan støttes.
Hvis I ønsker at deltage i projektet vil barnets anbringelseskommune sende jeres kontaktoplysninger til VIVE. I løbet af projektet vil vi indsamle data om jeres og barnets trivsel og om, hvordan I oplever tilbuddet. VIVE vil kontakte jer tre gange i løbet af projektet:
- Når I starter
- efter 4 måneder
- efter 10 måneder
Vores undersøgelse består af fire elementer: spørgeskema til plejeforældre, spørgeskema til plejebørn på 10 år og derover, et legeinterview med plejebørn fra 4-9 år samt videooptagelse af samspil mellem plejebarn- og forælder.
Spørgeskema til plejeforældre og -børn fra 10 år
Som plejeforælder vil du vil blive bedt om at svare på et spørgeskema, og hvis dit plejebarn er fyldt 10 år, svarer det også på et spørgeskema. Spørgsmålene handler om, hvordan du og dit plejebarns trives. Både plejeforældre og plejebarn svarer på et spørgeskema ved start, efter 4 måneder og efter 10 måneder, så vi kan følge udviklingen.
Legeinterview med plejebørn fra 4-9 år
Hvis dit plejebarn er mellem 4 og 9 år, vil vi gerne komme på besøg i jeres hjem og lave et legeinterview. Her fortæller vi nogle historier, som vi beder dit plejebarn fortælle videre på. Historierne handler om børn og voksne i en familie, og vi bruger dukker og dyr til at fortælle. Optagelsen af historierne bruger vi til at måle barnets tryghed, trivsel og tilknytningsstil. Metoden er udviklet til på en skånsom måde at få inddraget barnets perspektiv. Interviewet foregår altid på barnets præmisser og de fleste børn synes, at det er sjovt at få lov til at fortælle historier.
Videooptagelse
Alle plejefamilier skal optage en video på 5 minutter, hvor den primære plejeforælder er sammen med plejebarnet. Er dit plejebarn mellem 4 og 9 år, hjælper vi med at optage videoen, når vi er på hjemmebesøg. Er dit barn fyldt 10 år, vil vi bede jer selv om at optage videoen, eller I kan få VIVE eller jeres familieplejekonsulent til at hjælpe. Videoen bliver kun set af forskere i VIVE. Vi bruger videoerne til at se, hvordan I interagerer med hinanden, og om dette ændrer sig over tid, efter at I har modtaget støtteindsatsen.
Vi kontakter jer igennem digital post, når det er tid til at udfylde spørgeskemaer og optage video. Hvis teknikken driller eller I har spørgsmål, så kontakt os. Vi hjælper meget gerne.
Upload af videoer
Videoerne uploades til Filkassen hos Statens IT. Den første video (BASELINE) uploades her:
https://filkassen.statens-it.dk/u/9ayn4kosp_PnrKfw/a4aed305-7e45-4eeb-b8dc-2308b36d2e6d?l
Den sidste video (AFSLUTNING) uploades her:
https://filkassen.statens-it.dk/u/quf_ExVn_wW45_8B/a3db2e6b-46f7-419c-b2b8-a8ee62f4ebc0?l
Begge links udløber den 22. juni 2024. Videoerne kan kun tilgås af VIVE medarbejdere tilknyttet projektet.
Guide til upload af video:
- Åbn linket på din mobiltelefon og tryk på ”Upload” ikonet
- Vælg den rigtige fil til upload
- Når filen uploades står der ”Uploading files”
- Når du får beskeden ”Upload complete” er du færdig
- Hvis det driller, så prøv at slå wifi fra og prøv igen
Her ses et overblik over undersøgelsens fire elementer.
- Gå hjem-møde i Aarhus
Få nyeste viden om faste, tværfaglige og selvstyrende teams i ældreplejen
- Gå hjem-møde i København
Få nyeste viden om faste, tværfaglige og selvstyrende teams i ældreplejen
- Rapport
Visitationsprocesser på ældreområdet kan være unødigt bureaukratiske
- Nyhed
VIVE har fået en ny bestyrelse
- Nyhed
Ny innovativ indsats bygger bro mellem beskæftigelsesområdet og socialpsykiatrien
- Nyhed
Jakob Kjellberg bliver medlem af Sundhedsstrukturkommissionen
- Rapport
Når forældre udfordres af alvorlig sygdom, misbrug, vold eller kriminalitet, kan det påvirke deres børns sociale og emotionelle udvikling
- Nyhed
Lov og regler eller borgerens behov? Faglig identitet har indflydelse på fagprofessionelles prioriteringer
- Kronik
Frisættelse fra regler skaber energi i kommunerne
- Debatindlæg
Seniorforsker: Dansk Erhvervs analyse om overuddannelse er politisk - problemet er kandidater fra business-studierne