Skip til indhold
Få vores nyhedsbrev
Da En
  • Udgivelser
  • Medarbejdere
  • Undersøgelser i gang
  • Temaer
  • Om VIVE
  • Nyheder
  • Arrangementer
  • Projektforløb
  • Centre og netværk
  • Kontakt
  • Presse
  • Vi tilbyder
Da / En
Tilmeld nyhedsbrev
Del
Undersøgelse i gang, ­maj 2020 - september 2023

Kan motionsfodbold rykke langtidsledige unge tættere på uddannelse og job?

VIVE skal evaluere et beskæftigelsesprojekt, der bruger motionsfodbold og en mere aktiv deltagelse i det civile foreningsliv til at få langtidsledige unge nærmere uddannelsessystemet og ar-bejdsmarkedet

Projektleder: Mikkel Giver Kjer Projektmedarbejdere: Helle Hygum Espersen & Julie Schou Nicolajsen
Beskæftigelse, Frivillighed, Samskabelse, Socialfaglige metoder, Socialområdet, Uddannelse, Udsatte, Ulighed, Inklusion, Ledige
DBU bruger i et nyt projekt fodboldtræning til at hjælpe langtidsledige unge væk fra arbejdsløshed. VIVE skal bla. evaluere udbyttet for de unge. Modelfoto: Ole Bo Jensen/VIVE

Kontakt

Mikkel Giver Kjer Senioranalytiker M: 33 69 77 19 mgk@vive.dk

En stor gruppe af unge voksne mennesker har af forskellige årsager mistet tilknytningen til arbejdsmarkedet, uddannelsessystemet og samfundet i almindelighed. Det har store samfundsøkonomiske såvel som alvorlige individuelle konsekvenser. Forskningen viser dog, at unge kan gøres til aktive medborgere med den rette indsats.

Med projektet Fodbold For Fremtiden giver DBU Bredde (Dansk Boldspil Union) et bud på, hvordan fodboldtræning og deltagelse i foreningslivet kan hjælpe langtidsledige unge i alderen 18-29 år ud af offentlig forsørgelse og i job eller uddannelse. Projektet er et samarbejde mellem fodboldklubber, kommuner, lokale virksomheder og VELUX FONDEN. For at styrke de unges lyst og kompetencer til aktivt medborgerskab og livsmestring tilbyder projektet fodboldtræning, sociale aktiviteter, mentorforløb, virksomhedspraktik og forberedende voksenuddannelse.

Projektet indskriver sig i en række projekter med fokus på, hvordan kommuner og civilsamfund i samarbejde kan skabe helhedsorienterede indsatser, der øger borgernes demokratiske deltagelse i samfundet samt gør dem til aktive medskabere af de indsatser, de deltager i. Projektet løber over en fireårig periode og er finansieret af VELUX FONDEN. I alt deltager 15 kommuner og et tilsvarende antal fodboldklubber og lokale virksomheder.

Kan fodboldtræning styrke aktivt medborgerskab og livsmestring?

DBU Bredde har bedt VIVE evaluere projektet. VIVES evaluering vil centrere sig om den innovative del af projektet: betydningen af deltagelse i fodboldtræning og fællesskabet i foreningslivet for at styrke et aktivt medborgerskab og livsmestringen hos de unge og derigennem øge chancerne for, at de langtidsledige unge kommer ud af offentlig forsørgelse. Evalueringen vil have et borgerrettet fokus, som både skal afdække udbyttet for de deltagende unge samt fokusere på, hvad der fremmer og hæmmer en velfungerende samskabelsesproces fra et kommunalt og frivillighedsperspektiv.

Metoder

VIVE indsamler flere typer data til et før- og efter-studie: VIVE bruger spørgeskemaer til at undersøge de unges progression. Det kan for eksempel være de unges egen vurdering af, om de er kommet tættere på arbejdsmarkedet. VIVE anvender tillige interview til at undersøge, hvad der i forløbet har været betydningsfuldt for de unges udvikling. Derudover interviewer VIVE både kommunale medarbejdere og frivillige for at undersøge de forskellige virknings- og implementeringsprocesser.

Om denne undersøgelse

Finansieret af:

VELUX FONDEN

Læs også
  1. Nyhed

    Workshop on soldiers

  2. Nyhed

    Gå hjem-møde i Aarhus: Ny viden om inklusion

  3. Nyhed

    Gå hjem-møde i København: Ny viden om inklusion

  4. Nyhed

    Webinar: Få inspiration til at designe ressourcetildelingsmodeller på det specialiserede socialområde

  5. Rapport

    Danske unges uddannelsesforventninger

  6. Rapport

    Evaluering af lov om styrket forældreansvar

  7. Nyhed

    Vedholdenhed: Små skridt af stor betydning

  8. Debatindlæg

    Forskningsdirektør: Alene lønnen gør, at den akademiske socialrådgiver antages at være mere produktiv

  9. Rapport

    Indsats støtter forældre med anbragte børn

  10. Rapport

    Uddannelsesbarrierer

Tilmeld nyhedsbrev
Del

Tlf: 44 45 55 00

Mail: vive@vive.dk

EAN: 5798000354845

CVR: 23 15 51 17

KontaktPresseJob i VIVETilgængelighedserklæring

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Vores nyeste viden i din indbakke hver uge.

Tilmeld nyhedsbrev
Følg os