Webinar

Få indblik i tre kommuners erfaringer med fleksible pladser i socialpsykiatrien

  • Online
  • 11. JUN 2024 kl. 08:15 - 09:15
  • Gratis
  • Socialområdet
Modelfoto: Ole Bo Jensen/VIVE
Få indblik i tre kommuners erfaringer med fleksible pladser i socialpsykiatrien

Fleksible pladser kan skabe en overgang for borgere, der bliver udskrevet fra psykiatrien. På dette webinar kan du få indblik i erfaringerne fra Holstebro, Herning og Aarhus.

WEBINARET ER AFHOLDT

Se optagelse af webinaret

Kommunerne skal tilbyde flere fleksible pladser til borgere, der har behov for et tilbud i overgangen fra psykiatrien til den rette sociale støtte. Det har et flertal i Folketinget besluttet i 10-årsplanen for psykiatrien.

På dette webinar kan du få indblik i erfaringer fra tre kommuner, der har tilrettelagt deres fleksible pladser på meget forskellige måder.

Viden fra webinaret er relevant for dig, der arbejder i en kommune, som er i færd med at udvikle fleksible pladser. Webinaret er også relevant for dig, der er samarbejdspartner med en kommune – fx fra en social virksomhed, en civilsamfundsorganisation eller en gruppe af pårørende.

På webinaret kan du møde

  • Kristina Soltanizadeh Krohn fra Holstebro Kommune
  • Karen Elisabeth Vestergaard fra Pitstop i Aarhus
  • Dorte Påskesen fra Herning Kommune

Webinaret finder sted den 11. juni fra 8.15-9.15. Du kan stille skriftlige spørgsmål til oplægsholderne undervejs i webinaret.

Fleksible pladser

Fleksible pladser skal blandt andet skabe en overgang mellem psykiatrien i regionerne og socialpsykiatrien i kommunerne. Det er midlertidige tilbud til borgere, der venter på den rette indsats, efter de er blevet udskrevet.

I Sundhedsstyrelsens faglige oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien fremgår det, at der er sket en stigning i antallet af borgere, som venter længe på den rette indsats. Det faglige oplæg til en 10-årsplan peger derfor på, at der er behov for mere fleksible tilbud.

I aftalen om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed har et flertal i Folketinget besluttet, at der skal etableres en forsøgsordning med fleksible pladser i kommunerne.

Polaris, MPO-projektet og Pitstop