Spring til...

  • Hovedindhold
  • Indholdsfortegnelse
  • Sidefod
  • English en
Notat 12. SEP 2016

Anvendelse af GRADE-metoden som grundlag for kliniske anbefalinger

Udgivelsens forfattere:

  • Marie Jakobsen
Arkivfoto: Lars Degnbol/VIVE
Foto: Lars Degnbol/KORA
Download udgivelsen
Download udgivelsen

GRADE står for ‘Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation’ og er en udbredt og internationalt anerkendt metode til at formulere kliniske anbefalinger baseret på vurderinger af evidens.

RADS (Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin) har i juni 2016 offentliggjort en ny behandlingsvejledning for brug af blodfortyndende medicin til patienter med hjerteflimmer. Medicinalvirksomheden Boehringer Ingelheim har anmodet KORA om at vurdere de metodemæssige aspekter relateret til anvendelsen af GRADE-metoden som en del af beslutningsgrundlaget for udarbejdelse af behandlingsvejledningen.  RADS anvender GRADE-metoden som et af flere elementer ved udarbejdelse af behandlingsvejledninger.

KORAs vurdering omfatter alene metodemæssige aspekter relateret til anvendelsen af GRADE-metoden, som den er defineret af GRADE Working Group. RADS kan lægge andre forhold end GRADE til grund for sine anbefalinger.

GRADE står for ‘Grading of Recommendations Assessment, Development and Evaluation’ og er en udbredt og internationalt anerkendt metode til at formulere kliniske anbefalinger baseret på vurderinger af evidens.

Udgivelsens forfattere

  • Marie Jakobsen

Om denne udgivelse

  • Udgiver

    KORA
Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyeste viden serveret i din indbakke - hver uge!

Nyhedsbrev
Tlf: 44 45 55 00
Mail: vive@vive.dk
EAN: 5798000354845
CVR: 23 15 51 17
  • Nyheder og debat
  • Presse
  • Kontakt
  • Ledige stillinger
  • Tilgængelighedserklæring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyeste viden serveret i din indbakke - hver uge!

Nyhedsbrev