Spring til...

  • Hovedindhold
  • Indholdsfortegnelse
  • Sidefod
  • English en
Rapport 1. SEP 2005

Approaches for Cost and Price Assessment in the Danish Health Sector

A description of the approaches used in practice in the Danish health sector to cost and price health services

Udgivelsens forfattere:

  • Lone Bilde
  • Anni Ankjær-Jensen
Download udgivelsen
Download udgivelsen

Hvordan og hvornår anvendes priser i den danske sundhedssektor? Hvordan fastsættes de, og hvordan beregnes omkostninger i omkostningsbaserede priser?

Rapporten er udført som led i DSIs deltagelse i et internationalt forskningsprojekt under EU's 6. rammeprogram om sammenligning af sundhedsudgifter på tværs af lande, ”Health Basket – Health Benefits and Costs in Europe”, EU-Contract No. SP21-2004-501588, og beskriver og diskuterer de metoder, der anvendes i praksis til at beregne omkostninger og fastsætte priser i sundhedssektoren.

Rapporten er desuden offentliggjort på European Health Management Association’s hjemmeside www.ehma.org sammen med de øvrige landerapporter. Her findes ligeledes en beskrivelse af projektet, dets deltagere og publikationer.

Sidste del af projektet omhandler udvikling af metoder til international sammenligning af sundhedsomkostninger på mikroniveau. Konkret skal hvert af de 9 deltagende EU-lande indsamle primære data for 10 patientforløb fordelt på henholdsvis sygehus- og primærsektoren.

Udgivelsens forfattere

  • Lone BildeAnni Ankjær-Jensen

Om denne udgivelse

  • Udgiver

    DSI Forlag
Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyeste viden serveret i din indbakke - hver uge!

Nyhedsbrev
Tlf: 44 45 55 00
Mail: vive@vive.dk
EAN: 5798000354845
CVR: 23 15 51 17
  • Nyheder og debat
  • Presse
  • Kontakt
  • Ledige stillinger
  • Tilgængelighedserklæring

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få vores nyeste viden serveret i din indbakke - hver uge!

Nyhedsbrev