Skip til indhold
Få vores nyhedsbrev
Da En
  • Udgivelser
  • Medarbejdere
  • Undersøgelser i gang
  • Temaer
  • Om VIVE
  • Nyheder
  • Arrangementer
  • Projektforløb
  • Centre og netværk
  • Kontakt
  • Presse
  • Vi tilbyder
Da / En
Tilmeld nyhedsbrev
Del
Videnskabelig artikel, ­17. december 2018

Controlling intimacy: Sexual scripts among men and women in prostitution

Denne artikel beskriver to strategier, som mandlige og kvindelige sexsælgere benytter for at opretholde kontrol i forbindelse med sexsalg. Den første strategi er at begrænse prostitution til forhold med så meget seksuel nydelse som muligt. Den anden er at opretholde følelsesmæssig afstand, men ofte foregive det modsatte i mødet med kunden.

Margaretha Järvinen & Theresa Dyvig Henriksen
Udsatte, Socialområdet
Hent den videnskabelige artikel Controlling intimacy
Modelfoto: Lars Degnbol/VIVE

Kontakt

Theresa Dyrvig Henriksen Forsker, cand.scient.soc, Ph.d. M: 33 48 08 48 tfd@vive.dk

Problemstilling:

Eksisterende paradigmer om prostitution er utilstrækkelige i forhold til at forstå kompleksiteten i forbindelse med den enkelte sexsælgers oplevelse af sexsalg. På baggrund af mandlige og kvindelige sexsælgeres egne fortællinger om oplevelser med kontrol og intimitet identificerer vi strategier til at opretholde kontrol og analyserer, hvordan disse strategier reflekterer nuværende kulturelle fortællinger og idealer om sexsalg.

Konklusioner:

I artiklen identificerer vi to strategier, som sexsælgere benytter til at håndtere intimitet for at forblive i kontrol, når de sælger sex. I den første strategi bliver salg af sex begrænset til møder, hvor sexsælgeren vurderer, at der er potentiale for egen seksuel nydelse. De interviewpersoner, som anvender denne strategi, fokuserer således i særlig grad på deres egen seksuelle tilfredsstillelse, og at der er gensidig seksuel tiltrækning. For nogle af disse sexsælgere er den primære forskel mellem kommercielle (betalt sex) og ikke-kommercielle seksuelle forhold den emotionelle forbindelse til den seksuelle partner. I ikke-kommercielle seksuelle forhold er der således større grad af emotionelt tilhørsforhold end i de kommercielle forhold. Flere mandlige end kvindelige sexsælgere anvender denne strategi.

I den anden strategi opretholder sexsælgerne kontrollen ved at holde en professionel afstand til kunderne. Nogle af de interviewpersoner, som anvender denne strategi, beskriver, hvordan de, da de startede med at sælge sex, benyttede en strategi om gensidig seksuel nydelse, men at dette gradvist ændrede sig, idet antallet af kunder voksede, og deres repertoire af tjenester (i nogle tilfælde modvilligt) blev udvidet i takt med muligheden for at tjene flere penge.

Den videnskabelige artikel ”Controlling intimacy: Sexual scripts among men and women in prostitution” har været bragt i tidsskriftet Current Sociology, December 2018.

Læs også
  1. Nyhed

    Social Investments in the Nordic Countries

  2. Debatindlæg

    Økonomisk straf for skolefravær rammer de mest sårbare elever

  3. Nyhed

    Indsats i Esbjerg får otte ud af ti deltagere i fritidsjob

  4. Notat

    Halvdelen af de unge uden job eller uddannelse får offentlig forsørgelse, mens resten økonomisk klarer sig på anden vis.

  5. Debatindlæg

    Trods tre gennemgående udfordringer er sociale investeringer givetvis kommet for at blive

  6. Rapport

    Når forældre udfordres af alvorlig sygdom, misbrug, vold eller kriminalitet, kan det påvirke deres børns sociale og emotionelle udvikling

  7. Undersøgelse i gang

    Et borgerrettet perspektiv på tværsektorielle kriminalitetsforebyggende indsatser

  8. Artikel

    Opvækst i fattigdom har konsekvenser fra nyfødt til voksenlivet

  9. Vidensindsamling

    Hvordan oplever forældrene sig inddraget i sagsbehandlingen ved børnesager?

  10. Undersøgelse i gang

    Virker forebyggende indsatser for at forhindre anbringelse af børn uden for hjemmet?

Tilmeld nyhedsbrev
Del

Tlf: 44 45 55 00

Mail: vive@vive.dk

EAN: 5798000354845

CVR: 23 15 51 17

KontaktPresseJob i VIVETilgængelighedserklæring

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Vores nyeste viden i din indbakke hver uge.

Tilmeld nyhedsbrev
Følg os