Integration - Vejen til arbejdsmarkedet
Udgivelsens forfattere:
- Gry Bess Møller (red.)
- Jonna Toft
Arbejdsmarked
Socialområdet
Arbejdsmarked, Socialområdet
I dette magasin kan du læse følgende artikler.
Integration - en udfordring for kommunerne
Der er forskel på, hvor stor succes kommunerne har med at få nytilkomne flygtninge og familiesammenførte samt de svageste ledige indvandrere i job. Det sker dog lidt hurtigere i de kommuner, hvor de ledige oftere kommer i privat løntilskud eller virksomhedspraktik.
Forskel på kommunernes succes med integration
Der er forskel på, hvor stor succes kommunerne har med at få nytilkomne flygtninge og de svageste indvandrere i job. Det sker dog lidt hurtigere i de kommuner, hvor de ledige oftere kommer i privat løntilskud eller virksomhedspraktik.
Få flygtninge og indvandrere får job efter aktivering
Nytilkomne flygtninge og de svageste ledige indvandrere er igennem meget forskellige forløb i de første år af deres ledighed. De hopper rundt mellem passiv forsørgelse, aktivering, småjobs og uddannelse. Men om det er det ene eller det andet, gør ikke den store forskel. Kun de færreste kommer i job.
Familiesammenførte kommer hurtigt i job
Mens nytilkomne flygtninge har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet, er historien en helt anden for familiesammenførte. 65 procent kommer i job i løbet af de første tre år efter, de er kommet til Danmark.
Jobindsatsen begynder i asylcentret
Fredensborg Kommune møder deres flygtninge første gang i asylcentret. Her afklares kompetencer og uddannelse, og man afstemmer forventninger. Målet er, at flygtningene begynder i praktik inden for 72 timer efter, at de er ankommet til kommunen.
Organisering på tværs giver en smidigere proces
I Struer Kommune er integration organiseret på tværs af sektorer. Det giver en velkoordineret arbejdsgang, hvor snitfladeproblemer hurtigt kan løses.
Du kan læse hele magasinet online her.
Udgivelsens forfattere
- Gry Bess Møller (red.)Jonna Toft