Skip til indhold
Få vores nyhedsbrev
Da En
  • Udgivelser
  • Medarbejdere
  • Undersøgelser i gang
  • Temaer
  • Om VIVE
  • Nyheder
  • Arrangementer
  • Projektforløb
  • Centre og netværk
  • Kontakt
  • Presse
  • Vi tilbyder
Da / En
Tilmeld nyhedsbrev
Del
Notat, ­28. november 2017

Vidensbaseret praksis i botilbud

Et inspirationskatalog til inddragelse af forskningsbaseret viden i praksis på botilbud

Hvordan giver man bedst borgere i botilbud det mest virksomme tilbud? Det er fokus for et inspirationskatalog, som VIVE har udarbejdet på initiativ af KL og SL. Kataloget giver eksempler på, hvordan botilbud kan opsøge teoretisk og videnskabeligt baseret viden om virkningsfuld praksis, og omsætte den til konkrete tiltag i botilbuddet.

Didde Cramer Jensen & Helle Hansen
Handicap
Hent inspirationskataloget Vidensbaseret praksis i botilbud

Kontakt

Helle Hansen Senioranalytiker, cand.oecon. M: 33 48 09 27 heh@vive.dk

Hver dag året rundt bidrager medarbejdere og ledere på landets botilbud med en helt central indsats overfor borgere, der har brug for hjælp og støtte til at udvikle sig og opnå en højere livskvalitet. For at understøtte det arbejde har Socialpædagogernes Landsforbund og KL taget initiativ til at udarbejde dette inspirationskatalog.

Formålet med kataloget er at undersøge, hvordan man som fagperson bedst giver borgere i botilbud det mest virksomme tilbud. Inspirationskataloget giver eksempler på, hvordan medarbejdere og ledere i botilbud kan opsøge teoretisk og videnskabeligt baseret viden om, hvad der understøtter en virkningsfuld praksis, og omsætte denne viden til konkrete tiltag i botilbuddet.

Målet med inspirationskataloget er, at fagprofessionelle kan få indblik i andre botilbuds gode erfaringer. På den måde kan den tavse viden og de gode erfaringer om, hvad der virker i praksis blive delt på tværs af botilbud. Tilsammen præsenterer inspirationskataloget en række praksiseksempler på, hvordan forskningsbaseret viden kan omsættes og bruges i praksis.

Inspirationskataloget består af 6 dele. Første del beskriver baggrunden for inspirationskataloget, mens de øvrige 5 dele sætter fokus på en række faglige områder, som alle kan fremme en virkningsfuld praksis: Teori og viden, mål og dokumentation, faglig refleksion, relationelt samarbejde og brugerinddragelse.

Få kataloget i trykt udgave

Inspirationskataloget kan i begrænset omfang og så længe lager haves bestilles hos KL – mta@kl.dk

Læs inspirationskataloget på Issuu

Få inspiration og overblik

Få et hurtigt overblik over hovedpointerne i inspirationskataloget - og find materiale, som du kan bruge til selv at præsentere indholdet for andre.

I inspirationskataloget finder du en række refleksionsspørgsmål, som kan hjælpe jer med at sætte fokus på, hvor I som botilbud oplever at have jeres styrker eller udviklingspotentiale. Download refleksionsspørgsmål som pdf

Du kan også finde en PowerPoint med en præsentation af projektet samt refleksionsspørgsmålene, som du kan bruge til selv at præsentere på et personale- eller temamøde. Download PowerPoint om projektet

Socialstyrelsen har udviklet et e-læringsværktøj og måleredskab, der kan fungere som støtteredskaber i arbejdet med at omsætte teori til praksis. Download flyer om støtteredskaberne

Få værktøjer i e-læringsmodul

I Socialstyrelsens e-læringsmodul kan du bl.a. få hjælp til at tilrettelægge en refleksionsproces og teste, hvor jeres tilbud har sin styrker og udviklingspotentialer. 

Se film fra bosteder

I filmene her på siden kan du se, hvordan to bosteder arbejder med at omsætte teori til praksis i deres valgte tilgang. På bostedet Bo og Naboskab Vordingborg-Møn arbejder man ud fra en neuropædagogisk tilgang, mens man på bostedet Slotsvænget i Lyngby-Taarbæk arbejder ud fra en recovery-orienteret tilgang. Filmene er produceret af Aagaard Medier for Socialpædagogernes Landsforbund.

Botilbud Vordingborg

Botilbud Slotsvænget

Om denne udgivelse

Samarbejdspartnere:

KL og SL

Udgiver:

VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Læs også
  1. Nyhed

    Teknologi til støtte og omsorg

  2. Rapport

    Manglende data gør det umuligt at følge, om vi når verdensmålene for mennesker med handicap

  3. Rapport

    Viden om metoder til at inddrage børn med autisme og ADHD i sagsbehandling

  4. Rapport

    Nyt læringsforløb støtter unge med autisme

  5. Nyhed

    Fem dilemmaer i mødet mellem kommunerne og borgere med handicap

  6. Rapport

    De fleste kommuner har haft og forventer yderligere stigninger i antallet af borgere med behov for et botilbud – især borgere med autisme og socialpsykiatrisk problematik

  7. Inspirationskatalog

    Gør bevægelse til en del af hverdagen på botilbud

  8. Rapport

    VIVE kaster lys over de valg, kommunerne skal foretage, når de udformer ressourcetildelingsmodeller på handicap- og psykiatriområdet

  9. Nyhed

    Webinar: Equal right to education - Inclusive schools and the organization of individual support

  10. Undersøgelse i gang

    VIVE evaluerer indsats, der skal få flere børn og unge med handicap ind i fritidsfællesskaber

Tilmeld nyhedsbrev
Del

Tlf: 44 45 55 00

Mail: vive@vive.dk

EAN: 5798000354845

CVR: 23 15 51 17

KontaktPresseJob i VIVETilgængelighedserklæring

VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd leverer viden, der bidrager til at udvikle velfærdssamfundet og til at styrke kvalitetsudvikling, effektivisering og styring i den offentlige sektor både i kommuner, regioner og nationalt.

Vores nyeste viden i din indbakke hver uge.

Tilmeld nyhedsbrev
Følg os