Udfordringsretten - evalueringsskabelon
Udgivelsens forfattere:
- Hans Knudsen
- Anders Kirkedal Nielsen
Ledelse og implementering
Ledelse og implementering
Formålet med udfordringsretten er at udvikle forslag til afbureaukratisering af de administrative processer eller af arbejdsgange, der er reguleret af procesregler. Samtidig er det et formål at identificere og sprede ”bedste løsninger” på de enkelte serviceområder.
Det er vigtigt, at der bliver lavet en systematisk erfaringsopsamling og evaluering af de igangsatte forsøg med udfordringsretten. Evalueringen skal følge op på, om de mål, institutionen eller kommunen/regionen har sat for forsøget, er nået. Det kunne fx være et mål om kortere sagsbehandlingstid, større tilfredshed hos medarbejderne eller frigjort tid. Evalueringen kan også følge op på erfaringerne med nye måder at tilrettelægge arbejdet på og lignende. Det er de enkelte institutioner eller kommuner/regioner, der bestemmer, hvordan evalueringen skal tilrettelægges.
Det er samtidig vigtigt, at evalueringen ikke blot forholder sig til målene for selve forsøget men også til, hvordan lovens formål er opfyldt samt de øvrige betingelser, der evt. måtte være givet for dispensationen. Erfaringsopsamlingen kan dermed være med til at skabe grundlaget for mere generelle regelforenklinger.
Til brug for Socialministeriets erfaringsopsamling blev KREVI bedt om at udarbejde en generel evalueringsvejledning, som alle forsøg kan vælge at bruge eller blive inspireret af. Vejledningen og selve evalueringsskemaet, som er vedhæftet i et word-dokument lige til at gemme og anvende, er suppleret af en række bilag, som henvender sig til dem, der har en særlig interesse for evaluering. Du finder alle dokumenter i den vedhæftede guide til evaluering.
Udgivelsens forfattere
- Hans KnudsenAnders Kirkedal Nielsen
Om denne udgivelse
Udgiver
KREVI