Webinar

Kom til webinar om hjemlighed, omsorgstræthed og faglig ledelse i ældreplejen

  • 22. JAN 2024 kl. 15:00 - 16:00
  • Gratis
  • Ældre
Modelfoto: Mathilde Bech/VIVE
På webinaret får du indblik i vores nyeste viden om ældreplejen.
Kom til webinar om hjemlighed, omsorgstræthed og faglig ledelse i ældreplejen

Få indblik i vores nyeste viden om ældreplejen.

Se optagelse af webinaret

WEBINARET ER AFHOLDT. DU KAN SE MATERIALET FRA OPLÆGGENE HER

Arbejder du som leder i ældreplejen i en kommune eller i en interesseorganisation, eller er du på anden vis engageret i ældreplejen?

Så se VIVEs webinar om hjemlighed, omsorgstræthed og faglig ledelse i ældreplejen. Webinaret fandt sted 22. januar 15.00-16.00.

På webinaret får du indblik i vores nyeste viden om ældreplejen.

Mikka Nielsen, seniorforsker i VIVE, fortæller om hjemlighed som afgørende for et godt liv på plejehjem. Oplevelsen af hjemlighed knytter sig både til fysisk indretning, praksis, sanser og ikke mindst gode relationer. Du får inspiration til at arbejde med at styrke oplevelsen af hjemlighed.

Sara Lei Sparre, seniorforsker i VIVE, fortæller om, hvordan omsorgstræthed kan udfordre den gode ældrepleje. Det borgernære og relationelle omsorgsarbejde kan have svære betingelser i ældreplejen. Omsorgstræthed hænger ofte sammen med en oplevelse af utilstrækkelighed, som udspringer af en kombination af udfordrende organisatoriske rammer og arbejdsvilkår og svære relationer med borgere og pårørende.

Heidi Hesselberg Lauritzen, forsker i VIVE, fortæller om faglig ledelse som løftestang til den gode ældrepleje. En række vilkår i ældreplejen udfordrer ledernes muligheder for at kunne udøve faglig ledelse i praksis. Oplægget stiller skarpt på konsekvenserne af store ledelsesspænd, travlhed og mangel på kvalificeret arbejdskraft og giver bud på, hvordan man som leder kan arbejde med at skabe de gode rammer for faglig ledelse.