Nyhed 12. JUN 2023

Velkommen til VIVEs nye hjemmeside

VIVE har fået ny hjemmeside. Læs her om fornyet præsentation af VIVEs viden og eksperter

Bedre overblik over VIVEs viden, en hurtigere hjemmeside, lettere at finde en ekspert, bedre søgemuligheder og et opdateret design - det er nogle af de forbedringer, vi har lavet til VIVEs nye hjemmeside.

Med over en halv million besøg om året er det vigtigt, at VIVEs hjemmeside møder brugerne bedst muligt.

VIVEs nye hjemmeside er derfor tilpasset ønsker fra brugerne om bedre at kunne overskue, hvad VIVE arbejder med og har af ekspertise. Vi har også løftet hjemmesiden visuelt, så den er mere tidssvarende og passer til VIVEs grafiske linje.

Otte vidensområder

Til at give et bedre overblik over, hvad VIVE arbejder med inden for velfærdsområdet, har vi lavet otte indgange. Alle VIVEs udgivelser, projekter, forskere og analytikere, nyheder og arrangementer er nu knyttet til et eller flere af de otte vidensområder.

VIVEs otte vidensområder

Navigation

Vi har sendt den traditionelle topmenu på pension og erstattet den af en overlay-menu. Den aktiveres fra et menu-ikon ved siden af ikonet for det globale søgefelt.

Overlay-menuen har en primær menu med indgange til Viden, Aktuelt, Medarbejdere og Om VIVE. Hver indgang leder til underpunkter og flere valg. 

Hovedmenuen på vive.dk

Vi har lavet en fladere struktur på indholdet. I stedet for mange undersider har vi valgt flere sider med meget indhold. 

Fra en lokalmenu på lange sider med meget indhold kan man klikke sig ned/op til det menupunkt på siden, man vil ind på.

Via farvefyld i en topbar kan man følge med i, hvor langt man er på siden i forhold til sidens samlede længde, når man scroller ned over siden.

Fokus på særlige temaer

Mere detaljeret end vidensområderne er VIVEs temasider. De giver mulighed for et overblik over blandt andet nøgletal, udgivelser og eksperter inden for hvert emne.

Temaerne har både deres egen samlede oversigtsside og er tilknyttet vidensområderne.

VIVEs eksperter

VIVE har over 150 forskere og analytikere ansat, som udgør en kæmpe ekspertise på velfærdsområdet.

Det skal være let at finde en VIVE-ekspert inden for et bestemt emne. Derfor er der nu en særlig indgang på vive.dk til eksperter.

På forskernes og analytikernes ekspertprofiler på vive.dk vil det med nøgleord fremgå, hvilke vidensområder, de især beskæftiger sig med, men også mere specifikt deres kompetenceområder. 

Oversigtsliste over VIVEs eksperter.

Ekspertprofiler

Personprofilerne kan vises på flere forskellige måder. Som default er for eksperter valgt visningen 'Udgivelser', som viser en publikationsliste (enten som liste eller som kort). Udgivelserne er sorteret efter type, som man hurtigt kan navigere til via en oversigt, der også viser antallet af publikationer i hver type-kategori.

Man kan også vælge visningen 'Profil', som i prosatekst fortæller om personen

Forbedrede søgemuligheder

Flere steder på den nye hjemmeside er der mulighed for at skærpe søgninger efter indhold. Det kan både gøres ved at filtrere indholdet og ved at bruge de avancerede søgemuligheder.

Søgemuligheder - her efter udgivelser

Du vælger, hvordan du vil se oversigtslister

Oversigtslisterne over udgivelser, igangværende undersøgelser, medarbejdere, eksperter, nyheder og arrangementer kan nu vises på to måder – man vælger med en toggle-funktion. Den ene visning er kort med billeder og indhold, den anden er uden billeder, men fx med mulighed for at åbne for manchetindholdet for yderligere informationer uden at skulle klikke ind på en post.

En cookie sørger for at huske, hvad du som bruger har valgt af visning. Så næste gang, du kommer til samme listevisning, vil valget være tilpasset dit seneste valg.

Fandt du ikke det, du søgte?

Vi håber, at det nye udseende og den lidt ændrede struktur gør det lettere at finde VIVEs udgivelser, eksperter, arrangementer m.m.

Vi kan ikke udelukke, at der vil være småfejl og andre børnesygdomme, der skal rettes.

Skulle der være noget, du savner, som du ikke kan finde ved hjælp af søgefunktionen eller menuen, eller noget, der ikke fungerer, så skriv til os, og vi vil svare dig hurtigst muligt.