Webinar

Webinar: Forældreinddragelse i myndighedssagsbehandling

  • 30. NOV 2023 kl. 12:15 - 13:15
  • Gratis
  • Børn, unge og familie
  • Socialområdet
Modelfoto: Mathilde Bech/VIVE
Webinar med viden fra forskning og erfaringer fra praksis om forældreinddragelse og samarbejde.
Webinar: Forældreinddragelse i myndighedssagsbehandling

Hvordan er det for forældre, når de sociale myndigheder bliver involveret i en families liv, fordi der er bekymringer for barnets trivsel og udvikling? Hvad styrker eller udfordrer samarbejdet og inddragelsen ifølge forældrene? Og hvilken betydning har socialrådgiverens væremåde og tilgang til forældrene?

Det er nogle af de spørgsmål, der fokuseres på, når VIVE holder webinar om forældreinddragelse.

Webinaret holdes i regi af Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv, som VIVE driver sammen med Social- og Boligstyrelsen og Børns vilkår. Læs mere om videnscenteret her.

 

Webinaret vil både give viden fra forskningen og indblik i erfaringerne og dialog med de familier, der i praksis har oplevet at skulle samarbejde med en myndighed om deres barns børnesag. Der vil også være mulighed for deltagerne for at stille spørgsmål undervejs.

På webinaret:

-  Præsenteres hovedfund og perspektiver fra vidensindsamlingen  Forældreinddragelse i myndighedssagsbehandling.

- Fortæller en familie om deres egne erfaringer med kontakten med myndighederne og om samarbejde og inddragelse i sagsbehandlingens forløb.

- Laver Foreningen RIFT nedslag på tværs af deres arbejde og fremhæver, hvad der ud fra deres erfaringer med støtte til forældre er det mest centrale i forhold til inddragelse.

 

Deltagelse i webinaret er gratis. Meld dig til her.