Arbejdsområder
Lea Graffs ekspertområde er den kommunale ældrepleje, herunder hverdagsrehabilitering, hjemmepleje samt fritvalgsområdet. Lea fokuserer på hvordan rammerne for indsatsen, fx lovgivning og økonomi men også fx fremkomsten af nye pleje- og styringsidealer, påvirker både organisering, indsatser og borgeres og medarbejderes handlemuligheder og oplevelser af kvalitet.
Lea har derudover viden om den kommunale ældrepleje i de øvrige nordiske lande og arbejder ofte med et komparativt perspektiv på tværs af landegrænser. Aktuelt (2020-2023) er Lea optaget af komparative analyser af ældreplejen i Danmark og Norge. Som led i sin PhD uddannelse undersøger hun, hvordan organisering, forståelse og praksis på ældreområdet influeres af kontekstuelle faktorer, herunder indførelsen af nye styrings- og omsorgsideologier. PhD projektet er et samarbejde mellem VIVE og Oslo Metropolitan University og indgår i et større nordisk forskningsprojekt, CONTEXT.
Metoder
Lea arbejder med kvalitative data og etnografiske metoder, herunder team-baserede rapid ethnographies, interviews, observationsstudier samt lovgivnings- og dokumentanalyse. Hun har også erfaring med at anvende validerede dokumentations- og måleredskaber, fx afdækning af omsorgsbetinget livskvalitet ved hjælp af ASCOT-metoden.
Baggrund
Lea har en kandidatuddannelse i socialt arbejde fra Aalborg Universitet i 2013. Hun var været ansat i KORA (nu en del af VIVE) siden 2015.