Rapport 9. SEP 2010
Løn- og arbejdsforhold for kvinder og mænd i kokkefaget
Udgivelsens forfattere:
- Vibeke Jakobsen
- Lise Sand Ellerbæk
Arbejdsmarked
Arbejdsmarked
Denne rapport belyser mænds og kvinders forskellige løn- og arbejdsforhold i kokkefaget. Rapporten fokuserer på faglærte kokke, som er medlem af 3F – Fagligt Fælles Forbund og ansat på det private arbejdsmarked.
Mænd har generelt en højere løn og besidder oftere lederstillinger end kvinder. Kvinder er til gengæld oftere ansat i kantiner (som typisk er 8-16 job) end mænd.
Rapporten viser, at der ikke er forskel på kvinders og mænds tilfredshed med arbejdstiden og placeringen af arbejdstiden. Mændene i kokkefaget arbejder dog i gennemsnit flere timer per måned end kvinderne og har oftere skæve arbejdstider.
Rapporten er bestilt og finansieret af 3F og bygger på registrerdata fra Danmarks Statistik og spørgeskemadata indsamlet af Danmarks Statistiks Interviewservice.
Mænd har generelt en højere løn og besidder oftere lederstillinger end kvinder. Kvinder er til gengæld oftere ansat i kantiner (som typisk er 8-16 job) end mænd.
Rapporten viser, at der ikke er forskel på kvinders og mænds tilfredshed med arbejdstiden og placeringen af arbejdstiden. Mændene i kokkefaget arbejder dog i gennemsnit flere timer per måned end kvinderne og har oftere skæve arbejdstider.
Rapporten er bestilt og finansieret af 3F og bygger på registrerdata fra Danmarks Statistik og spørgeskemadata indsamlet af Danmarks Statistiks Interviewservice.
Udgivelsens forfattere
- Vibeke JakobsenLise Sand Ellerbæk
Om denne udgivelse
Udgiver
SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd