Arbejdsområder
Stinne Aaløkke Ballegaard arbejder primært med sundheds- og ældreområdet, hvor hun har særlig fokus på digitalisering og anvendelse af sundheds-it og velfærdsteknologi i ældreplejen, på hospitaler og i borgerens eget hjem. Hun beskæftiger sig især med brug af teknologi til at støtte borgere og patienters egenomsorg samt med teknologiers betydning for organisering af arbejde, forandring af roller og ansvar, udvikling af kompetencer samt for samarbejdet mellem sundhedsfagligt personale, borgere, patienter og pårørende.
Hun har et solidt kendskab til sundhedssektoren og gennemført adskillige studier af bl.a. skærmopkald i syge- og hjemmeplejen, brug af GPS/alarmer i ældreplejen, hjertestartere i hjemmeplejen, samt egenomsorg og hospitalers behandling af patienter med KOL og hjertesvigt gennem brug af telemedicinske løsninger. Desuden har hun arbejdet med sundhed og teknologi på andre områder og bl.a. undersøgt sundhedsfremmende indsatser i folkeskolen samt brug af videosamtaler til at støtte anbragte børn og unges dialog med deres sagsbehandler.
Metoder
Stinne Aaløkke Ballegaard har stærke kompetencer inden for kvalitative metoder, hvor hun lægger vægt på at udvikle og tilpasse valget af metoder til det enkelte studie. Hun har erfaring med at gennemføre eksplorative etnografiske feltstudier samt fokuserede undersøgelser, hvor hun anvender et miks af kvalitative metoder i form af interview, fokusgruppeinterview og strukturerede observationer til at få en nuanceret forståelse af relevante problemstillinger.
Desuden har hun erfaring med at anvende forskellige analyserammer fx, casestudier, medicinsk teknologivurdering (MTV) og virkningsevaluering til evaluering af komplekse interventioner: Det vigtige for Stinne Aaløkke Ballegaard er at gøre formidling af resultater anvendelig og lettilgængelig.
Baggrund
Stinne Aaløkke Ballegaard er uddannet antropolog fra Aarhus Universitet i 2004 med fokus på organisatorisk og medicinsk antropologi. Hun har desuden en ph.d. i informationsvidenskab, hvor hun forskede i patienters brug af sundhedsteknologi i hjemmet og bidrog til udvikling af nye koncepter for sundheds-it.
Hendes arbejde hos VIVE spænder fra længerevarende forskningsprojekter i tæt samarbejde med forskere på universiteter til analyse- og evalueringsopgaver, der gennemføres på opdrag fra kommuner, regioner, ministerier eller styrelser.