Arbejdsområder
Sofie Henze-Pedersen arbejder med undersøgelser, der fokuserer på udsatte børn og unge – eller andre børn og unge, der befinder sig i en sårbar livssituation. Det drejer sig særligt om børn og unge, der oplever vold i de nære relationer, har en forælder i fængsel, er i risiko for at ende i kriminalitet eller er anbragt uden for hjemmet.
Hun har særligt fokus på, hvordan børn og unge oplever deres hverdag og familieliv, når de befinder sig i udsatte eller sårbare positioner og situationer.
I øjeblikket er Sofie Henze-Pedersen i gang med et ph.d.-projekt, der handler om familieliv blandt børn, der kommer på krisecenter med deres mor. Projektet er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond (FSE).
Metoder
Sofie Henze-Pedersen arbejder med kvalitative metoder og har specialiseret sig i brugen af kvalitative metoder i undersøgelser, der handler om børn og unges oplevelser, og som inddrager børn og unge som deltagere i undersøgelsen.
Hun har kompetencer inden for feltarbejde, forskellige former for interview (fx semistruktureret interview, livshistorieinterview og fokusgruppeinterview) samt visuelle og inddragende metoder. Hun beskæftiger sig særligt med hverdagslivs- og familielivsstudier.
Baggrund
Sofie Henze-Pedersen er uddannet antropolog, og hun har arbejdet med kvalitative undersøgelser af udsatte børn og unge, siden hun blev ansat på SFI/VIVE i 2013. Hun har særligt beskæftiget sig med undersøgelser, der har set på udsatte børn og unges hverdagsliv, familieliv og skolegang. I øjeblikket er Sofie Henze-Pedersen i gang med mit ph.d.-projekt, hvor hun er indskrevet som ph.d.-stipendiat ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet.